Pallastunturin luontokeskus uudistetaan

Suomen vanhin, vuonna 1977 perustettu Pallastunturin luontokeskus, uudistetaan. Suunnittelutyöt ovat alkaneet vauhdilla ja valmista on vuoden loppuun mennessä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevan Pallastunturin luontokeskuksen ja sen lähireittien suosio kasvaa vuosi vuodelta. Luontokeskus on myös suositun Hetta-Pallas-vaellusreitin lähtö- tai päätepiste. Vuonna 2021 Pallastunturin luontokeskukseen tehtiin lähes 60 000 käyntiä, joka on 32 % enemmän kuin edellisvuonna.

Yli neljäkymmentävuotias luontokeskus on päässyt huonoon kuntoon. Vaikka luontokeskusta on vuosien saatossa remontoitu, rakennus on tarpeen kunnostaa vastaamaan tulevaisuuden asiakastarpeita ja käyntimääriä. Rakennuksen seinät jäävät paikalleen, mutta luontokeskus uusitaan kokonaan sisäpuolelta. Rakennustöiden suunnitellaan alkavan kesällä. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Metsähallitus

Kerromme kansallispuistokuulumisia, sillä retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat nostaneet suosiotaan etenkin korona-aikana. Päivitämme tälle sivulle vastaavia uutisia viikoittain.

Trackbacks & Pings

Vastaa