Pallastunturin luontokeskus kiinni toukokuusta vuoden loppuun

Pallastunturin luontokeskus pidetään remontin takia suljettuna 2.5.–31.12.2022. Uusittu luontokeskus avautuu vuoden 2023 alussa. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitseva Suomen vanhin luontokeskus uudistetaan rakenteiltaan ja sisätiloiltaan. Uudistustyöhön on valittu suunnittelija ja käsikirjoittaja.

Asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostitse

Luontokeskuksen remontin aikana asiakaspalvelun tavoittaa arkipäivisin puhelimitse ja sähköpostitse. Lisäksi kansallispuiston lähtöpisteissä ja maastossa ollaan neuvomassa asiakkaita ajoittain. Käyviä asiakkaita palvelee kansallispuistossa alkukesästä ainoastaan Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa, sillä myös Yllästunturin luontokeskus Kellokas on remontissa 3.7. asti.

Pallas–Yllästunturin kansallispuiston palvelut ja reitit löytyvät ajankohtaisina luontoon.fi -sivustolta ja alueen kalastusluvat saa kätevästi Metsähallituksen Eräluvat.fi -palvelusta tai -sovelluksesta. Muut alueen palvelut löydät discovermuonio.fi -sivustolta.

Pallastunturin luontokeskus. (Kuva: Juuso Ritari,_Metsähallitus)

Hetta-Pallas -reitin varaukset ennakkoon ja avaimet poikkeusjärjestelyin

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevan Pallastunturin luontokeskuksen ja sen lähireittien suosio kasvaa vuosi vuodelta. Luontokeskus on myös suositun Hetta-Pallas-vaellusreitin lähtö- tai päätepiste. Hetta-Pallas -reitille aikovan kannattaa tehdä varaukset varaustupiin hyvissä ajoin ennakkoon tai varata teltta yöpymiseen. Varaustupien avaimia saa luontokeskuksen kiinnioloaikana poikkeusjärjestelyin. Ajankohtainen avaintieto päivitetään Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontoon.fi -sivuille. Hetasta lähtevä saa avaimet normaalisti Tunturi-Lapin luontokeskuksesta.

Luontokeskuksen suunnittelu vauhdissa

Keväällä suunnittelija- ja arkkitehtiryhmä on tehnyt Pallastunturin luontokeskuksen tilasuunnitelmaa. Myös Metsähallituksen Tunturi-Lapin puistoalueen henkilöstö on saanut vaikuttaa uusittavan luontokeskuksen palveluihin ja sisältöihin. Kysyimme myös asiakkailta kokemuksia ja mietteitä uudistukseen kansallispuiston facebook –sivuilla (113 vastaajaa).

Pallastunturin luontokeskuksen näyttelyn erikoissuunnittelijaksi on valittu 1.4. alkaen sisustusarkkitehti, puuseppä Minttu Somervuori. Näyttelyn käsikirjoittajana aloittaa 1.6. biologi Minttu Heimovirta.

Metsähallitus

Vastaa