Seitsemisen kansallispuisto palvelee monipuolisesti myös talvella

Seitsemisen kansallispuistossa pääsee talvella hiihtämään, lumikenkäilemään ja patikoimaan. Perinteisen tyylin hiihtolatu on ajettu reitille Koverolampi – Hirviharju – Särkilammin marjatila – Jauli – Soljanen – Tasainenkangas. Seitsemisen luontokeskuksen lämmitysjärjestelmän energiatehokkuutta parannetaan parhaillaan ja tämän vuoksi luontokeskuksen näyttelytilat ovat alkuvuonna suljettuina. Kahvila-Ravintola Kettis palvelee normaalisti koko remontin ajan. 

Luontokeskuksessa aloitettiin viime vuonna energiaremontti aurinkopaneelien asennuksella ja nyt remontti jatkuu ilma-vesilämpöpumppuun liittyvien asennustöiden osalta Majatalo Kettiksessä sekä luontokeskuksen näyttelytiloissa. Remontti saadaan valmiiksi Majatalo Kettiksessä talvilomien alkuun mennessä, joten talvilomia suunnittelevat voivat huoletta varata jo majoituksen. 

Kahvila-Ravintola Kettis palvelee remontin ajan normaalisti joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Talvilomien aikaan 21.2. – 13.3. kahvila on avoinna joka päivä kello 10-16. Muulloin kahvila palvelee keskiviikosta sunnuntaihin kello 10-16. Lounasta on tarjolla aukiolopäivinä kello 11-15. Talvilomien aikaan kahvilasta pystyy vuokraamaan retkelleen talviliikuntavälineitä kuten lumikenkiä ja liukulumikenkiä. 

Seitsemisen ikimetsät kutsuvat hiihtämään ja talviretkeilemään

Ikaalisten ja Ylöjärven kaupungit yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ylläpitävät Seitsemisen kansallispuiston hiihtolatua. Perinteisen hiihtotyylin latu kulkee Koveron, Särkilammin marjatilan, Soljasen ja Tasaisenkankaan välillä janareittinä. Hiihtolatua ylläpidetään talvilomien loppuun asti, jos lumitilanne sen sallii.

Suositut luontopolut, Aarnipolku sekä Runokangas, ovat usein läpi talven käveltävissä myös ilman lumikenkiä, vaikka reiteillä ei ole talvikunnossapitoa. Kansallispuiston reitistön uudistustöistä johtuen Seitakierros ja Virkatie ovat poistuneet käytöstä. Korvaavaa pidempää vaellusreittiä suunnitellaan kansallispuiston eteläosaan.

Lumikengillä ja umpihankihiihtämällä pääsee kansallispuistossa liikkumaan laajemmin. Tulee kuitenkin huomioida, että Multiharjun rajoitusosalla on pysyttävä aina merkityllä reitillä. Seitsemisen pysäköintialueilla on talvikunnossapito Pitkäjärven pysäköintialuetta lukuun ottamatta.

(Kuva: Salla Penttilä)

Laskiaissunnuntaina koko perheen talvitapahtuma Kirkas-Soljasella

Metsähallituksen yhteistyöyrittäjä, Haukkamaa Adventures, järjestää sunnuntaina 27.2. Kirkas-Soljasen keittokatoksella laskiaistapahtuman kello 12-16. Myynnissä on hernekeittoa, lettuja ja tikkupullaa. Opastetut tunnin mittaiset lumikenkäretket starttaavat kello 12.30 ja 15.00. Tapahtuma on osallistujille maksullinen ja ennakkoilmoittautumista toivotaan. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Haukkamaa Adventuresin Facebook-sivulta (www.facebook.com/haukkamaa.adventures). 

Yrittäjähaku ratkeaa maaliskuussa

Talven ajan Seitsemisen luontokeskukseen on haettu uutta luontomatkailuyrittäjää. “Olemme saaneet useita yhteydenottoja ja odotamme alustavia liiketoimintasuunnitelmia tammikuun loppuun menneessä. Näistä valitaan jatkoneuvottelukumppanit ja sopimuskumppani on selvillä maaliskuussa“, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas Metsähallituksesta.

Metsähallitus

Vastaa