Suomen Ladun kampanja haastaa kunnat ottamaan mittaa toisistaan Suomen lumiukkoisin kunta -kilpailussa

Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanja haastaa kaikki rakentamaan lumiukkoja ja osallistumaan Suomen lumiukkoisin kunta -kilpailuun 14.2.-13.3.2022. Tavoitteena on, että Suomessa rakennetaan kampanjakuukauden aikana vähintään 10 000 lumiukkoa.

Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanja järjestetään viidettä kertaa 14.2.-13.3.2022. Kampanjan tavoitteena on haastaa kunnat leikkimieliseen lumiukkokilpailuun ja selvittää, mistä löytyy Suomen lumiukkoisin kunta vuonna 2022. 

Kunnissa eri toimijat voivat järjestää tapahtumia ja tempauksia, joissa rakennetaan lumiukkoja. Niin yksityishenkilöitä kuin tapahtumien järjestäjiä pyydetään ilmoittamaan rakentamiensa lumiukkojen määrä kampanjan verkkosivuilta löytyvään lumiukkolaskuriin. Laskuri mittaa rakennettujen lumiukkojen kokonaismäärää, mutta jaottelee lumiukot myös kuntakohtaisesti suhteutettuna kunnan asukaslukuun. Näin kaikki kunnat ovat kilpailussa samalla viivalla.

“Pienet kunnat voivat pärjätä kilpailussa jopa suurempia paremmin. Viime vuoden lumiukkoisimmat kunnat olivat Humppila, Kyyjärvi ja Kinnula”, kertoo Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen.

Ulkona kuin lumiukko -kampanja innostaa kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan valtakunnallisesti vähintään 10 000 lumiukkoa. 

Kampanjan aikana järjestetään valtakunnallisesti yli 50 talviriehatapahtumaa —  suurtapahtumat järjestetään neljällä paikkakunnalla

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät lumiukkoaiheisia tapahtumia ja tempauksia ympäri Suomen. Suuremmat tapahtumat järjestetään Mikkelissä, Vaasassa, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Päätapahtumissa ohjelmassa on lumiukkojen rakentamisen lisäksi erilaisia talvilajeja. Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan kampanjakuukauden tapahtumia.  

(Kuva: Sampsa Sulonen)

Miten osallistua kampanjaan?

Rakenna lumiukko!

Lumiukkoja voi rakentaa yhdessä perheen, kaveriporukan, naapuruston, koululuokan, päiväkotiryhmän, kollegojen tai vaikkapa harrasteryhmän kanssa. Ilmoita rakennettujen lumikkojen määrä lumiukkolaskuriin, näin autat tavoittelemaan 10 000 lumiukon rajapyykkiä sekä asuinkuntaasi pärjäämään kisassa. Ota luomuksistasi kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ulkonakuinlumiukko.

Osallistu lumiukkotapahtumaan tai järjestä oma

Lumiukkotapahtumat löytyvät Ulkona kuin lumiukko -tapahtumakalenterista.

Voit myös haastaa yhteisösi järjestämään oman lumiukkotapahtuman. Lumiukkotapahtuman voi järjestää myös osana suurempaa talviriehaa. Ulkona kuin lumiukko -kampanjan verkkosivuilta löydät materiaalia ja vinkkejä lumiukkoaiheiseen tekemiseen.

Järjestä lumiukkotempaus

Lumiukkotempauksen tarkoituksena on rakentaa jotain suurta, näyttävää ja huomiota herättävää. Se voi olla kaupungin kanssa yhteisvoimin rakennettu jättilumiukko kaupungin torille tai kymmenien, jopa satojen lumiukkojen laakso keskeiselle paikalle, kuten suuren tien varteen, yleiseen puistoon tai muulle keskeiselle paikalle. 

“Tässä kampanjassa vain taivas on rajana. Lumiukoilla voi ilahduttaa ja yllättää niin läheiset kuin tuntemattomat ohikulkijat. Ne viestivät ympärilleen aina jotain positiivista”, sanoo Petteri Tiainen. 

Suomen Latu

Tässä ajankohtaisia ulkoilu-uutisia. Jos lumiukkotalkoiden jälkeen tekee mieli istahtaa sohvalle, voit poimia matkaan vaikka hyvän kirjan:

Vastaa