Sipoonkorven kansallispuistossa uusi keittokatos ja lisää leiriytymispaikkoja sekä parkkitilaa

Fiskträskin uusi taukopaikka ja keittokatos palvelevat retkeilijöitä Fiskträskin kierroksen varrella. Keväällä Metsähallitus on laajentanut lisäksi Bakunkärrin läntistä pysäköintialuetta. Kesän aikana Sipoonkorpeen pääsee pääkaupunkiseudulta helposti julkisilla liikennevälineillä.  

Sipoonkorven kansallispuiston kävijämäärä on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana huomattavasti. Metsähallituksen Luontopalvelut onkin pyrkinyt vastaamaan kasvaneeseen kävijäpaineeseen parantamalla Sipoonkorven retkeilyreitistöä ja –palveluita monin tavoin. Kesäksi ovat valmistuneet uusi taukopaikka ja parkkipaikan laajennus, ja lisäksi telttailupaikkojen määrää on lisätty.  

Vastikään valmistuneella Fiskträskin taukopaikalla on keittokatos ja telttailupaikka. Uudelle taukopaikalle pääsee sekä Bakunkärrin että Korvenportin parkkipaikoilta.  

Telttailualueiden määrää on lisätty aiemmasta kahdesta viiteen. Nyt telttailla saa uuden Fiskträskin telttailupaikan lisäksi Bisajärven, Kalkkiruukin, Bakunkärrin ja Ägesbölen taukopaikkojen yhteydessä. 

“Kansallispuiston uusi infra täydentää viime vuonna valmistuneita Bakunkärrin ja Knutersin rengasreittejä sekä Bakunkärrin taukopaikkaa”, kertoo Metsähallituksen erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen.   

Myös parkkitilaa on tehty lisää laajentamalla Bakunkärrin läntistä parkkipaikkaa ja rakentamalla Länsitien varteen uusi pysäköintialue Byabäckenin nykyisen paikoitusalueen läheisyyteen. Sipoonkorpeen pääsee kesällä kuitenkin hyvin myös julkisilla liikennevälineillä: Helsingin päärautatieasemalta kulkee bussi 736 kansallispuistoon ja viikonloppuisin Hop-on Hop-off -bussi kiertää Sipoonkorpea  Nikkilän, Tikkurilan ja Mellunmäen väliä. Bussireitillä on kymmenen pysäkkiä. Bussiin voi nousta tai hypätä pois millä tahansa pysäkillä.  

“Uudet reitit ja taukopaikat mahdollistavat entistä monipuolisemman retkeilyn laajemmalla alueella. Reiteistä voi yhdistellä itselleen sopivan retken, ja julkinen liikenne mahdollistaa muutkin vaihtoehdot kuin rengasreitit”, vinkkaa Neuvonen.  

Hop-on Hop-off -bussin reittiliikenteestä vastaa Taksikuljetus Oy (taksikuljetus.fi) ja palvelu toteutetaan yhteistyössä Sipoon kunnan ja Vantaan kaupungin kanssa. 

Metsähallitus

(Kuva: Liisa Neuvonen)

Vastaa