Patvinsuon kansallispuisto juhlii 40-vuotissyntymäpäiviään – Suomun luontotuvalla monipuolista ohjelmaa 16.7.

Patvinsuon kansallispuisto täyttää tänä vuonna pyöreitä. Puisto perustettiin suojelemaan Lieksan ja Ilomantsin laajoja suoalueita vuonna 1982, joten ikää on kertynyt 40 vuotta. Suomun luontotuvan pihapiirissä ja Suomujärven rannalla järjestetään nelikymppisten kunniaksi juhlat lauantaina 16.7.2022 klo 9 alkaen. Suomun luontotupa on vanha metsänvartijan tilan asuinrakennus, joka tarjoaa kesäaikana retkeilijöille neuvontaa ja opastusta sekä majoitus-, ruoka- ja saunapalveluja.

40-vuotisjuhlapäivän ohjelma sopii koko perheelle. Luontotuvalla on avoimet ovet, ja sen perinnepihalla esitellään perinteisten pärekorien tekoa ja opastetaan luontoaiheisten villasukkien tekoon. Paikalla on myös Lieksan puukkoseura ry esittelemässä puukkojen valmistusta ja puukkomalleja. Iltapäivällä klo 13 voi osallistua opastetulle melonta- ja souturetkelle Suomujärvellä tai kolmen kilometrin mittaiselle opastetulle luontokävelylle Kuikka- ja Kaunisniemeen. Retkille on säävaraus, ilmoittautuminen paikan päällä.

Kansallispuistojen ylläpidosta vastaa Metsähallituksen Luontopalvelut, jonka infopiste on myös paikalla. Asiakasneuvoja Tommi Sorsa opastaa Patvinsuon luontoon, reitistöihin ja kulttuurihistoriaan. Metsähallitus tarjoaa juhlakahvituksen 200 vierailijalle. Lämpimästi tervetuloa Suomun luontotuvalle (os. Suomuntie 54, 81650 Lieksa).

Metsähallitus

Vastaa