Hyviä uutisia talvilajien ystäville: Lapissa voi päästä hiihtoladuille vielä kesäkuussa

Lapissa valmistaudutaan nyt vuoden parhaimpiin ulkoilukeleihin ja kevätsesongin alkuun. Lapland Hotelsin hiihtokeskuksissa rinteet ja ladut ovat auki toukokuulle, mutta erilaisista talviurheilulajeista voi päästä nauttimaan jopa kesän korvalle. Ennakkovarauksia hotelleihin on tehty runsaasti erityisesti huhtikuulle. 

Lapland Hotels -ketjun hiihtokeskuksissa (Pallas, Olos, Ylläs, Luosto ja Ounasvaara) aloitellaan parhaillaan kevätsesonkikautta, joka tarkoittaa lämpimän aurinkoisia päiviä rinteillä ja laduilla. Vaikka eteläisemmässä Suomessa talvi alkaa olla pian ohi, ei hiihtokautta tarvitse lopettaa: Lapissa parhaiden talvikelien katsotaan alkavan vasta maalis-huhtikuusta. Ylläksellä laskemaan pääsee pitkälle vappuun ja Pallaksella äitienpäivään asti.   

 – Kevään hankikanto on parasta aikaa Lapissa. Yleensä se ajoittuu huhtikuulle, joskus toukokuulle. Kun on paljon lunta, joka on tiivistynyt ja kovettunut yöpakkasissa, hanki voi hyvin kestää esimerkiksi pyöräilyä tai jopa autolla ajamista, ja aurinko alkaa siinä vaiheessa jo lämmittää, sanoo Ylläksen hiihtokeskuksen johtaja Tuomo Poukkanen.  

Pallas-tunturi

Lunta riittää vielä toista metriä  

Lapissa kulunut talvi on ollut runsasluminen, ja Ylläksellä mitattiin vielä maaliskuun ensimmäisellä viikolla yli metrin verran lunta. Pohjoisempana Kilpisjärvellä talvisista keleistä, ja esimerkiksi pilkkimisestä, pääsee nauttimaan pidempään, vielä toukokuussa.  

 – Lunta riittää kyllä Lapissa pitkälle kevääseen. Omatoimista talviurheilua voi harrastaa kesäkuussakin. Vapaalaskupaikoille tai latupätkille on aiempina vuosina päässyt nauttimaan auringosta parhaimmillaan vielä juhannusviikolla, Poukkanen sanoo.  

 Hotellien ennakkovarausten perusteella Lapin ja hiihtokeskusten kevät näyttää nyt erityisen hyvältä.  

 – Odotamme hyvää sesonkia hiihtokeskuksille. Ennakkovarauksia hotelleihin on tehty paljon erityisesti pääsiäisen seudulle, mutta vielä mahtuu mukaan, sanoo Lapland Hotelsin Muonio-Enontekiön aluejohtaja Tomi Kuosmanen.  

 Lapland Hotelsin kohteissa laskettelun, lautailun ja hiihdon lisäksi keväällä pääsee myös lumikenkäilemään, kelkkasafarille tai testaamaan hangen kestävyyttä pyörän selässä.  

Myös Haltin huiputus onnistuu monella tavalla: Suomen korkeimmalle paikalle voi keväällä mennä kelkkasafarilla ja taksipalvelulla – tai omatoimisesti.  

Lapland Hotels Oy

Trackbacks & Pings

Vastaa