Suomalaiset ja luonto

Suomalaiset ovat tunnettuja siitä, että heillä on vahva suhde luontoon. Suomi onkin hyvin metsäinen maa, ja metsät ja järvet ovat olennainen osa suomalaista maisemaa ja kulttuuria.

Suomalaiset arvostavat luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta, ja luonto onkin monelle suomalaiselle tärkeä paikka rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Suomessa onkin laajat mahdollisuudet harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten metsästystä, kalastusta, marjastusta, sienestystä, patikointia ja hiihtoa.

Suomessa myös ympäristötietoisuus on korkealla tasolla, ja moni suomalainen haluaa tehdä omalta osaltaan ympäristöystävällisiä valintoja arjessaan. Esimerkiksi uusiutuvan energian käyttö on Suomessa yleistä, ja myös kierrätys on arkipäivää monissa suomalaisissa kodeissa ja yrityksissä.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että suomalaiset ja luonto ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa, ja moni suomalainen kokee vahvaa yhteyttä luontoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Suomen tunnetuin luontonähtävyys

Suomen luonto on monipuolinen ja kaunis, ja maassa on monia upeita nähtävyyksiä. Tässä on joitakin esimerkkejä:

  1. Koli: Kolin kansallispuisto on yksi Suomen kauneimmista luonnonalueista, jossa on upeat maisemat ja kirkasvetiset järvet.
  2. Nuuksio: Nuuksion kansallispuisto lähellä Helsinkiä on suosittu retkeily- ja luontokohde. Alueella on monia järviä, metsiä ja kallioita.
  3. Lappi: Lapin tunturialueet ovat tunnettuja kauniista maisemistaan ja mahdollisuuksista harrastaa talviurheilua, kuten hiihtoa ja lumilautailua.
  4. Turun saaristo: Turun saaristo on yksi Suomen suurimmista ja kauneimmista saaristoista. Alueella on paljon pikkukyliä ja historiallisia nähtävyyksiä.
  5. Olavinlinna: Olavinlinna on yksi Suomen tunnetuimmista linnoista, joka sijaitsee Savonlinnassa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja sitä pidetään yhtenä Suomen tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä.
  6. Suomenlinna: Suomenlinna on Suomen suurin merilinnoitus ja se sijaitsee Helsingin edustalla. Linnoitus on rakennettu 1700-luvulla ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde.
  7. Oulanka: Oulangan kansallispuisto on yksi Suomen kauneimmista kansallispuistoista, joka sijaitsee Koillismaalla. Alueella on upeat rotkolaaksot, kosket ja kirkasvetiset joet.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Suomen luonnon kauneudesta ja nähtävyyksistä. Suomi on täynnä upeita paikkoja, joita kannattaa tutustua. Jos sitten aikuisena matkustaa, niin matkan voi kohdistaa myös naapuri Viroon, vaikkapa Tallinnaan. Silloin luonnon sijasta kohteena voikin olla Tallinnan kasinot ja yöelämä.

Koli

Koli on kansallispuisto Itä-Suomessa, noin 60 kilometrin päässä Joensuusta. Koli on yksi Suomen kauneimmista paikoista ja sen upeat maisemat houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita. Kolin kansallispuisto on kuuluisa erityisesti korkeista vaaroistaan, joiden huipuilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät yli Pielisen järven ja ympäröivän metsäisen maaston.

Koli on erittäin suosittu retkeilykohde ja kansallispuistossa on laaja verkosto vaellusreittejä, jotka sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille retkeilijöille. Kolin huipuille pääsee joko kävellen tai hissillä, joka kulkee Loma-Kolin laskettelukeskuksen läpi.

Kolin alueella on myös monia perinteisiä kyläyhteisöjä, kuten Kolin kylä, jossa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Alueella on myös lukuisia majoitusvaihtoehtoja, kuten mökkejä, hotelleja ja leirintäalueita.

Kolin kansallispuiston kauneus ja monipuolisuus tekevät siitä ihanteellisen kohteen luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille matkailijoille.

Eduskuntavaalit lähestyvät

Vihreiden Jenni Pitko: maatalouden auttamiseksi tarvitaan järjestelmän muutos ja näkymä kannattavuuden parantamiseksi

Vastaa