Partioparaati kokoaa yli 2500 partiolaista Helsingin keskustaan

Sunnuntaina 4.9. Helsingin keskusta vilisee eri-ikäisiä partiolaisia, kun partioparaati tuo yhteen partiolaisia yli 70:stä partiolippukunnasta Uudenmaan alueelta. Partioparaatin ottaa vastaan Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki. 

Kohtaamisia uusien ja vanhojen ystävien kanssa 

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin yhteistapahtuma Kohtaaminen järjestetään tänä vuonna partioparaatina. Edellisen kerran paraati on järjestetty vuonna 2017, joten viiden vuoden tauon jälkeen odotettavissa on riemuisia kohtaamisia vanhojen ystävien kanssa sekä iloisia ensiosallistumisia paraatiin. 

– Partioparaati on hieno tapa tuoda erilaisia partiolaisia yhteen. Jokainen lippukunta osallistuu paraatiin valitsemassaan yhtenäisessä asussa, joka voi olla mitä vain partioasusta lippukunnan omaan huppariin ja aurinkolaseihin. Luvassa on siis varmasti monenlaisia asukokonaisuuksia, Kohtaamisen johtaja Helka Walldén iloitsee. 

Partiolaisten määrä on kasvussa 

Myös tänä syksynä partio kiinnostaa kaikenikäisiä ympäri Suomen. Suomen Partiolaiset kertoi viime viikolla, että partiolaisten jäsenmäärä on kasvanut kolmatta vuotta peräkkäin. Heinäkuussa 2022 jäseniä oli lähes 1500 enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2019.  

Pandemia-aikana partioharrastuksen parissa on viihdytty erityisen hyvin ja lopettaneita on ollut aiempia vuosia vähemmän. Lisäksi partioon liittyi kevätkaudella 2022 ennätysmäärä jäseniä. Kaikkiaan partiotoimintaan osallistuu vuosittain noin 65 000 partiolaista. 

Kohtaamisen eli partioparaatin aikataulu 4.9.2022 

11.00 Järjestäytyminen Senaatintorilla ja yhteistä ohjelmaa 

12.30 Partioparaati lähtee liikkeelle 

13.30 Yhteinen lopetus Senaatintorilla 

14.00 Tapahtuma päättyy 

Tervetuloa seuraamaan paraatia reitin varrelle. Paraati kulkee Senaatintorilta Unioninkatua Pohjoisesplanadille, josta käännytään Mikonkadulle ja siitä Eteläesplanadille. Tästä palataan Sofiankadun kohdalla Pohjoisesplanadille ja palataan Mariankadun ja Hallituskadun kautta takaisin Senaatintorille. 

Pian Kohdataan! 

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Vastaa