Nuku yö ulkona

Suomen Latu haastaa jo viidettä kertaa koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 29. elokuuta.

Suomen Latu haastaa viidettä kertaa koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona. Tämän vuoden Nuku yö ulkona -kampanja järjestetään Suomen luonnon päivänä 29.8.2020. Viime vuonna yli 130 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona.

Yönsä voi viettää luonnon helmassa jokamiehenoikeuksista nauttien, omalla takapihalla tai Suomen Ladun ja muiden tahojen järjestämissä tapahtumissa.

“Ulkona nukkumista kannattaa kokeilla, sillä moni nukkuu ulkona paremmin ja luonnon ääniin on mukava herätä aamulla”, tapahtumasuunnittelija Saija Suominen Suomen Ladusta kertoo.

Matalan kynnyksen tapahtumia ympäri Suomen  

Suomen Latu ja sen jäsenyhdistykset rakentavat kolme Metsähotellia Nuku yö ulkona -haastetta varten Kankaanpäähän (Viidentien Metsähotelli), Lahteen (Metsähotelli Mukkula) ja Savonlinnaan (Metsähotelli Sulo). Metsähotellista voi varata järjestäjien pystyttämistä majoitteista oman ”huoneen” eli esimerkiksi retkeilyteltan, riippumaton tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Ja mikä parasta: majoittautuminen Metsähotellissa on täysin ilmaista.

Paikkoja Metsähotelleihin tulee yhteensä 800 ja jonkin verran paikkoja on vielä vapaana Kankaanpäässä ja Savonlinnassa. 

Tapahtumissa on majoittumisen lisäksi monipuolista ulkoiluohjelmaa kaiken ikäisille. Metsässä ja vesillä turvavälin pitäminen on helppoa, joten osallistuminen on turvallista. 

Metsähotellien lisäksi pienempiä Nuku yö ulkona -tapahtumia löytyy ympäri Suomen lähes 50.

“Suomen Ladun jäsenyhdistysten lisäksi myös muut tahot ovat ottaneet haasteen vastaan ja järjestävät tapahtumia”, Suominen kertoo.

Esimerkiksi Helsingissä voi osallistua tapahtumaan Keskuspuistossa ja Rastilan leirintäalueella, Ähtärissä puolestaan on koko päivän tapahtuma Arpaisten ulkoilualueella paikallisten yhdistysten ja yritysten yhteisenä ponnistuksena. Ensimmäistä kertaa on tarjolla myös virtuaalinen Nuku yö ulkona -tapahtuma, jota koordinoi Suomen Ladun jäsenyhdistys Ulko-opet ry.

“Mikäli ulkona nukkuminen ei ole vielä tuttua, niin kannattaa tulla tapahtumaan kokeilemaan. Järjestäjiltä saa tarvittaessa vinkkejä ja osassa tapahtumista myös majoitteen lainaksi”, Suominen vinkkaa.

Vastaa