Virittäydy Metsämielelle Suomen Ladun Hyvinvointia Luonnosta -kiertueella

Suomen Latu järjestää yhdessä paikallisten jäsenyhdistystensä kanssa elo-syyskuussa Hyvinvointia luonnosta -kiertuetapahtumia 18 paikkakunnalla, eri puolilla Suomea. Luonnon kuntosalilla bodataan sekä mieltä että kehoa Metsämieli- menetelmän avulla.

Kaiken ikäisille sopivat Metsämieli-harjoitukset ovat helppoja ja ne perustuvat tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaidoista.

”Kutsumme suomalaisia lähiluontoon pysähtymään, aistimaan ja virkistymään. Luonnon hyvinvointivaikutuksia voitaisiin hyödyntää enemmän osana arkea”, muistuttaa Metsämieli-menetelmän kehittäjä Sirpa Arvonen.

Tutkimusten mukaan jo 10 minuutin luonnossa oleilu vähentää stressiä ja myönteiset tunteet lisääntyvät. Luonnosta voi nauttia pihalla, puistossa, parvekkeen näkymissä, lähiön ulkoilureitillä tai luontokuvia katsellen. Metsän kuntosali on auki 24/7 ja sinne ei ole sisäänpääsymaksua.

Hyvinvointia Luonnosta Metsämielellä -kiertuetapahtut kestävät noin 3 tuntia ja ne järjestetään yhteistyössä Suomen Ladun  paikallisyhdistysten kanssa. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Ne sopivat kaiken kuntoisille ja ikäisille.

”Tapahtumilla haluamme tukea matalan kynnyksen liikkumista luonnossa ja auttaa jokaista löytämään oman tapansa liikkua ja aistia luontoa. Tule kokemaan luonnon taika yhdessä ja ammentamaan voimavaroja arkeen”, Reija Koivu Suomen Ladusta toivottaa.

Paikkakuntakohtaiset tapahtumat ja lisätiedot: suomenlatu.fi/hyvinvointialuonnosta 

Lähde: ePressi

Trackbacks & Pings

Vastaa