Turun kaupungin ulkoilusaarten kausi alkaa

Kesä on saapunut Pähkinäisiin ja Maisaareen, ja Vepsään pääsee 28.5. alkaen. Kaikilla saarilla kesäretkitunnelma on taattu: voi patikoida, uida, onkia, soutaa, saunoa, käydä syömässä tai nauttia tulentekopaikoilla omia eväitä. Majoittua voi omassa veneessä, teltassa tai saarten mökeissä. 

Kaikille saarille on helppo tulla päiväretkelle. Maisaareen ja Pähkinäisiin liikennöi m/s Isla Rymättylästä. Yhteysaluksella matkustaminen on ilmaista, pitää vain muistaa varata paikka edellisenä päivänä. Aurajoen länsirannalta lähtee 31.5. alkaen päivittäin kolme edestakaista vuoroa Vepsään. Vesibussiin voi ostaa liput ennakkoon Rositan verkkosivuilta. Veneilijät ovat tervetulleita vierasvenesatamiin. 

Parasta ulkoilusaarilla ovat meren läheisyys ja kauniit maisemat. Uimarannat ovat hiekkapohjaisia ja turvallisia, kalavedet erinomaiset. Soutuveneitä ja kajakkeja on vuokrattavana ja kisan voi laittaa pystyyn rantalentopallosta frisbeegolfiin. Vaihtelevan saaristomaaston luontopolut on merkitty hyvin uusiin opastetauluihin eikä eksymisen vaaraa ole. 

Saarilla on tulentekopaikat polttopuineen, juomavesipisteet ja huussit. Pähkinäisissä palvelee kahvila, josta voi tilata myös ruokaa. Vepsän ja Maisaaren ravintoloilla on anniskeluoikeudet. Vepsän ravintola on esteetön.

Pidempi vierailu on mahdollista ottamalla teltan mukaan tai majoittumalla mökkeihin. Telttayö maksaa neljästä viiteen euroon aikuisilta ja mökkimajoitus noin 50 euroa. Pähkinäisten majoitushuoneeseen pääsee yöksi 44 eurolla. Viikonlopun tai koko viikon majoittuminen on suhteessa vielä edullisempaa. Rantasaunojen löylyt kruunaavat kesäretken. Oman vuoron voi varata saarelle saapuessaan 10 – 25 euron tuntihintaan.

Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimiala

Vastaa