Syysretkelle lasten kanssa – ota nämä tarvikkeet mukaan!

Syksyinen metsäretki lasten kanssa, mikäs sen mukavampaa! Retkestä tulee onnistunut, kun otat mukaan tässä artikkelissa mainitut tarvikkeet. 

Säänmukainen vaatetus takaa mukavan retken

Syksysää voi olla hyvinkin vaihtelevaa, joten on tärkeää varustautua oikeanlaisilla vaatteilla. Jotta retkestä tulee miellyttävä ja turvallinen, kannattaa lapsen vaatetukseen kiinnittää erityistä huomiota. 

Retkeilyssä kerrospukeutuminen on olennaista varsinkin syksyllä. Syksyiset säät voivat vaihdella viileästä lämpimään, ja vaatekerroksia on helppo lisätä tai ottaa pois tarpeen mukaan. Lapselle kannattaa laittaa useampia ohuita kerroksia sen sijaan, että käyttäisi yhtä paksua takkia. Aloita ohuista alusvaatteista ja lisää päälle lämpimiä välikerroksia tarpeen mukaan.

Lämpimien kerrosten päälle laitetaan vedenpitävät tai vettähylkivät ulkoiluvaatteet. Jos ulkolämpötila on jo lähempänä nollaa, ulkovaatteissa voi olla myös toppakerros. Muutoin lämpimien vaatekerrosten päälle voi laittaa vuorittomat kuorivaatteet tai sadevaatteet. Retkelle kannattaa pukea haalarin sijaan mieluummin takki ja housut: vaatekerrosten lisääminen ja riisuminen sekä vessakäynnit luonnossa sujuvat näin helpommin. 

Jalat palelevat herkästi, joten valitse lämpimät ja kosteutta siirtävät sukat. Vedenpitävät välikausikengät tai pohjakuvioidut kumisaappaat voivat olla hyvä valinta, riippuen siitä, millaisessa maastossa aiotte liikkua. Kylmemmillä säillä kannattaa valita lämpimät lasten talvikengät. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa on vedenpitävät lasten talvikengät muun muassa Lassie-, Reima- ja Icepeak-merkeiltä. 

Lämpöä haihtuu herkästi päästä, ja myös sormet palelevat helposti. Pidä huoli siitä, että lapsella on lämmin pipo ja hanskat, jotka suojaavat päätä ja käsiä kylmältä tuulelta. Harkitse heijastinliivejä, jotta lapsi näkyy hyvin muille metsässä liikkujille. Lämpimällä syyssäällä saatat tarvita vielä myös aurinkorasvaa tai hyttyskarkotetta. 

Liikkuminen lasten kanssa metsässä onnistuu näin

Jos lapsi ei osaa tai jaksa kävellä metsässä itse, on olemassa useita tapoja kuljettaa häntä metsäpoluilla. Kantoreppu on erinomainen vaihtoehto, jos lapsi on vielä pieni. Se mahdollistaa vauvan tai taaperon kuljettamisen samalla, kun voit vapaasti liikkua metsässä. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit hankkia esimerkiksi laadukkaan Babybjörn-, Manduca- tai ERGObaby-merkkisen kantorepun.

Jos retkeilet helposti saavutettavissa olevilla reiteillä, joissa on leveät polut, voit harkita lapsen kuljettamista vaunuissa tai maastorattaissa. Polkupyöräily pyöräkärryn kanssa voi myös onnistua. Retkikärry voi olla hyvä vaihtoehto, jos retkeilet pidempiä matkoja ja kuljetat mukana myös isompaa määrää tarvikkeita. 

Retkeilyä aktiivisesti harrastavalle lapsiperheelle kantorinkka voi olla tarpeellinen hankinta. Rinkkaan mahtuu pienen lapsen lisäksi myös retkieväät. Jos maassa on jo lunta, voit kuljettaa lasta metsässä myös pulkalla. Ahkio on hyvä valinta talviseen retkeilyyn, jos tarvitsette mukaan enemmän varusteita. 

Pakkaa nämä tarvikkeet mukaan syysretkelle lasten kanssa

Vaatetuksen ja kuljetusvälineen lisäksi retkelle tarvitaan yleensä mukaan eväät. Ota lapselle mukaan juomapullo, josta on helppo juoda. Eväät kannattaa pakata pusseihin tai rasioihin, jotta eväät eivät vahingossa sotke repun muita tavaroita. Jos teette ruokaa nuotiolla, laita reppuun mukaan sytytysvälineet ja tarvittaessa myös puukko ja retkikirves. 

Pakkaa mukaan lapsen tarvitsemat vaipat, wc-paperia, nenäliinoja ja käsidesiä. Ota mukaan ylimääräiset lämpimät välivaatteet ja kuiva vaihtovaatekerta, jos lapsen päällä olevat vaatteet kastuvat. 

Varaudu onnettomuuksiin pakkaamalla mukaan ensiaputarvikkeet. Retkeilijän ensiapulaukku sisältää muun muassa puhdistus- ja haavanhoitovälineet, avaruuslakanan, punkkipihdit ja kyypakkauksen. Muista myös omat ja lapsen tarvitsemat lääkkeet sekä mahdollisten allergisten reaktioiden hoito. 

Jos olette retkellä yön yli, rinkkaan pakataan mukaan muun muassa makuupussit, -alustat ja teltta sekä vaihtovaatteita ja retkikeitin. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät retkeilytarvikkeet niin lapsille kuin aikuisillekin sopivalla hinnalla. 

Trackbacks & Pings

  • Luontoretkelle syksyllä - mitä kannattaa ottaa mukaan - Luontoretkelle.fi :

    […] Syysretkelle luontoon lähtiessä varusteet ja vaatetus ovat erittäin tärkeitä. Vaatteiden tulee olla sekä mukavia että säänkestäviä. Käytä kerrospukeutumista, jolloin voit lisätä tai vähentää vaatekerroksia tarpeen mukaan. Alusvaatteet voivat olla teknistä materiaalia, joka siirtää kosteutta pois iholta, välivaatekerros voi olla fleeceä tai villaa ja uloimpana voi käyttää veden- ja tuulenpitävää takkia sekä housuja. […]

    9 kuukautta ago

Vastaa