Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa monenlaista tekemistä koko perheelle syyslomalla

Nuuksiossa pääsee syyslomalla nauttimaan syksyisestä luonnosta ja aktiviteetteja on tarjolla moneen makuun! Syyslomaviikolla 16.-24. lokakuuta Suomen luontokeskus Haltiassa on päivittäin avoinna viisi eri näyttelyä.

Koko perheelle sopivat luontopolut ja luontonäyttelyt oheistehtävineen kutsuvat Haltiaan. Lataa itsesi luonnossa -mobiilipeli, eri pituiset luontopolut sekä tulentekopaikat houkuttelevat samalla lataamaan aivoja syksyisessä Nuuksion luonnossa. Tekemistä riittää koko päiväksi!

Lataa aivosi luonnossa ja osallistu taidetyöpajaan

Lataa aivosi luonnossa -näyttelyssä voi muun muassa pelata sienestyspeliä, rakentaa käpylehmiä sekä haistella metsän tuoksuja. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Aivoliiton ja Folkhälsanin kanssa.

Suomen luonto -päänäyttelyn luontopanoraama vie kävijät virtuaaliretkelle eri vuodenaikojen värittämään Suomen luontoon.

Ympäristötaiteilija Saara Alhopuron gallerianäyttely Yhtäkkiä metsä oli synkkä johdattaa taianomaiseen satuun, jossa luonnon elementit kertovat suomalaisesta mytologiasta inspiroituneita tarinoita. Näyttelyn yhteydessä pidetään Luovuutta luonnosta -taidetyöpajaa syysloman ajan.

Porrasgalleriassa on esillä Maija Albrechtin luontoaiheista grafiikkaa ja ulkonäyttelyalueella liitelevät liito-oravat.

Lataa itsesi luonnossa -mobiilipelissä tutustutaan koko perheelle sopivien tehtävien avulla siihen, millaisia hyviä vaikutuksia luonnolla on ihmisiin. Opastetuilla koko perheen metsäretkillä lataudutaan, liikutaan ja lumoudutaan luonnosta kaikilla aisteilla. Haltiassa voi kokea myös Lataa aivosi luonnossa -aistipolun sisällä ja ulkona. Kirjastoauto Välkky tietokirjamaistiaisineen vierailee Haltiassa torstaina 21. lokakuuta. 

Haltian luontonäyttelyt ovat avoinna jokaisena syyslomapäivänä kello 10-17.

Lataa aivosi luonnossa -näyttelyn opit voi ottaa mukaan luontoretkelle Haltian lähialueen luontopoluille: esteetön Maahisenkierros (2 km), Päivättärenpolku (1,4 km) ja Punaisen sulan salaisuus (200 m) sopivat kaikenikäisille. Haltian pihapiirissä olevaan kotaan voi mennä evästelemään nuotiotulille arkipäivisin, viikonloppuina on tarjolla kotakahvilan tuotteita. Nuuksion kansallispuiston reiteille on Haltiasta matkaa noin 4 kilometriä.

Ravintola Haltiassa tarjoillaan päivittäin maistuva Luonto lautaselle -lounas. Illallista on tarjolla perjantaina ja lauantaina. Haltia Shop -luontomyymälä, retkeilyneuvonta ja varustevuokraus, josta voi vuokrata muun muassa e-fatbikeja, ovat avoinna syyslomalla joka päivä klo 10-17.

Suomen luontokeskus Haltia

(Kuva: Harri Tarvainen)

Vastaa