Rakastu talviuintiin -kampanja houkuttelee pulahtamaan kylmään veteen

Suomen Latu kannustaa aloittamaan uuden vuoden talviuinnin parissa Rakastu talviuintiin -viikolla 10.–16.1.2022. Kampanjaviikon aikana järjestetään talviuintiaiheinen webinaari, kuvakilpailu sekä jaetaan tietoa talviuinnista.

Rakastu talviuintiin -viikon tarkoituksena on houkutella lajin pariin uusia harrastajia ja madaltaa talviuinnista kiinnostuneiden kynnystä aloittaa laji. 

Rakastu talviuintiin -webinaari järjestetään torstaina 13.1.2022 klo 18, jolloin kylmäexpertti Jukka Rantala ja talviuintitutkija Pirkko Hiissa Huttunen kertovat talviuinnin terveysvaikutuksista. Lisäksi webinaarissa kuullaan lyhyesti sydänsairauksien vaikutuksista talviuintiin, Suomen Ladun tekemän talviuintikyselyn tuloksista sekä tarjotaan mahdollisuus kysyä talviuinnista alan asiantuntijoilta. Webinaariin tulee ilmoittautua etukäteen.

Talviuintitunnelmia kannustetaan jakamaan #rakastutalviuintiin-tunnisteella Instagramissa, ja sykähdyttävin talviuintikuva palkitaan talviuintivarusteilla. Kuvakilpailu on käynnissä koko tammikuun ajan.

Viikon aikana on perinteisesti järjestetty myös kaikille avoimia tapahtumia, mutta tänä vuonna monet tapahtumista on jouduttu siirtää tai perua heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Ajankohtaiset tiedot ja uudet tapahtumien ajankohdat löytyvät kampanjasivuilta.

Miksi kokeilla talviuintia?

Monipuoliset terveysvaikutukset houkuttelevat talviuinnin äärelle kaikenikäisiä uimareita. Viime vuosina talviuinti on noussut suureen suosioon ja harrastajamäärät ovat kasvussa.

“Talviuinti virkistää mieltä, edistää fyysistä terveyttä sekä tarjoaa mainiota seuraa. Uinti kylmässä vedessä rentouttaa ja edistää palautumista, laskee verenpainetta, parantaa vastuskykyä, tuo helpotusta nivelkipuihin sekä parantaa unen laatua”, Suomen Ladun aikuisliikunnan asiantuntija Hanna Okkonen kertoo. 

“Poikkeuksellisen talviuintikauden aikana useat harrastajat ovat kokeneet talviuinnin myös merkittävänä henkisenä voimavarana.”

Myös lapset voivat huoletta tutustua lajiin aikuisten valvonnassa.

Lajin aloittaminen on vaivatonta eikä vaadi suuria investointeja. Uima-asun lisäksi on suositeltavaa käyttää päähinettä ja jalkineita, jotka helpottavat avannolle siirtymistä. Talviuintiin tarkoitettuja neopreenijalkineita ja -käsineitä löytyy urheiluvälineliikkeistä.

Suomen Latu toimii talviuinnin asiantuntijana sekä edistäjänä Suomessa. Talviuintia harrastetaan 53 jäsenyhdistyksessä ympäri Suomen. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on Suomessa yhteensä 248. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia asioita ja vinkkejä talviuintiin löytyy Suomen Ladun nettisivuilta. 

Suomen Latu

Trackbacks & Pings

Vastaa