Puun päivän puu istutetaan Turussa

Turku istuttaa Puun päivänä 25.9. tammen Urheilupuistoon. Puu istutetaan turkulaisen lähiluonnon kunniaksi. Kaupungin asukkaat ovat tervetulleita seuraamaan istuttamista perjantaina klo 12 alkaen.

Tänä vuonna Puun päivän puu on tammi ja se istutetaan Urheilupuistoon Betaniankadun puoleiselle sivulle. Puu istutetaan turkulaisen lähiluonnon kunniaksi. Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen ja kaupungin asukkaat ovat tehneet ahkerasti työtä ja arkiaskareitaan etänä. Samalla virkistysalueiden ja lähiluonnon merkitys on kasvanut entisestään ja kaupungin lähiluontokohteita onkin käytetty kiitettävän ahkerasti.

Urheilupuisto on liikunta- ja urheiluaktiviteetteja monipuolisesti yhteen kokoava kaupunkipuisto. Se on yksi kaupungin arvokkaimpia viheralueita ja tarjoaa keskustassa merkittävän kosketuksen lähiluontoon.

– Urheiluvalmentaja Paavo Karikon mukaan nimetty Karikonlenkki on turkulaisille hyvin tuttu ja rakas lenkkipolku, jota kiertämällä virkistäydymme ja saamme lisää positiivista energiaa arkeen. Nyt istutamme puistoon puun turkulaisen lähiluonnon kunniaksi, iloitsee puuasiantuntija Aki Männistö kaupunkiympäristötoimialalta. 

Vastaa