Partiolaiset keräävät tukea toimintaansa adventtikalenterimyynnillä

Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja eli adventtikalenterimyynti on taas käynnistynyt. Partiolaiset myyvät kalenteria ovelta ovelle sekä erilaisissa tapahtumissa 5.12. asti. Kalenterimyynnillä partiolaiset keräävät rahaa lasten ja nuorten harrastuksen mahdollistamiseksi. 

Partiolaiset myyvät adventtikalenteria ovelta ovelle sekä erilaisissa tapahtumissa. Esimerkiksi partiolaiset Joensuun Eräsisseistä ja Karjalan Tytötistä myyvät kalenteria 20.11. Joensuun Jouluavaus-tapahtumassa. Kuopiossa partiolaiset johdattelevat joulutunnelmaan 20.11. Kelokylässä. Kuopion Kurjenmiekat myyvät Kelokylän kodalla kalenterin lisäksi glögiä ja lettuja. 

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti on osa partion kasvatustoimintaa ja antaa lapsille uusia taitoja, kun he pääsevät harjoittelemaan myyntityötä, rahankäsittelyä ja varainkeruun tapoja.  

”Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät varoja muun muassa kokoontumistilojen ja kämppien kunnostamiseen, varustehankintoihin sekä retkien ja leirien järjestämiseen. Viime vuonna partiolaiset tekivät kaikkien aikojen ennätysmyynnin, kun adventtikalenterien avulla kerättiin yli kolme miljoonaa euroa partiotoiminnan tueksi”, Suomen Partiolaisten varainhankinnan asiantuntija Iina Leppäaho kertoo. 

(Kuva: Terhi Takkinen)

Perinteinen adventtikalenteri on ilahduttanut jo 75 vuotta 

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947 eli 75 vuotta sitten. Siitä lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen ja kerännyt aktiivisen fanikunnan. Kalentereita myydään vuosittain noin 300 000 kappaletta.  

Kalenterikuvan ovat piirtäneet vuosien varrella monet tunnetut, aikansa suositut kuvittajat. Tämän vuoden kalenterikuvan on tehnyt lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reittu. Reittu tunnetaan mm. suositusta Ystäväni Pulla Vehnäsestä sekä Prinsessa Pikkiriikin kuvituksesta. 

Perinteisen kalenterin rinnalla kulkee kalenterikuvaan liittyvä joulutarina, josta ilmestyy uusi osa joka adventtisunnuntai. Adventtikalenterin kuvituksen lisäksi myös joulutarina on Reitun käsialaa.  

Partiolaisten adventtikalenteri on täysin kierrätettävä, ympäristöystävällisillä materiaaleista valmistettu tuote. Kalenterille on myös myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki. 

Järvi-Suomen Partiolaiset ry

Vastaa