Pallakselle on kestävöity uusi kesäretkeilyreitti

Pallashotellilta Mäntyrovan autiotuvalle vievä latupohja on kestävöity kesäretkeilykäyttöön. Vajaan neljän kilometrin pituinen reitti on myös pyöräiltävissä.

Uusi kesäreitti Mäntyrovan autiotuvalle tarjoaa uusia retkeilymahdollisuuksia. Yhdistämällä uuden reitin pohjoisempana kulkevaan Pallashotellin ja Mäntyrovan autiotuvan yhdistävään kesäretkeilyreittiin syntyy uusi noin 7,5 km pituinen rengasreitti. Pohjoinen reitti on kivikkoinen ja vaativa, mutta uutta reittilinjausta pitkin pyöräily on helppoa.

Pyöräilyä voi jatkaa Mäntyrovan autiotuvalta Torassieppiin. Noin 11 km reittiä ei ole kestävöity, mutta se on maastopyöräilyyn soveltuvaa vaihtelevaa kapeaa polkua ja mönkijäuraa kangasmaastossa. Soiden yli menee kapea puupitkos. Vaativuustaso vaihtelee keskivaativan ja vaativan välillä. Torassiepistä pääsee takaisin Pallakselle autotietä pitkin noin 20 km matkan.

Metsähallitus toteutti kunnostustyöt Torassieppi-Pallas MTB -maaseuturahastohankkeen tuella. Hanketuella on kestävöity Taivaskerolle vievää kesäretkeilyreittiä kesällä 2020.

Metsähallitus

Työmiehet tarkastamassa kestavöityä reittä Mäntyrovan autiotuvalle. (Kuva: Inari Ylläsjärvi, Metsahallitus)

Vastaa