Koululaisten kalastustapahtumaan odotetaan tuhatta kävijää

Vapapäivä aloittaa jälleen koululaisten kesäloman. Metsähallitus avaa lauantaina 11.6. yhteensä 35 kalastuskohdetta kaikille alaikäisille kalastajille. Tapahtuma on täysin ilmainen. Useilla kohteilla nuoria kalastajia opastavat Suomen Vapaa-ajankalastajien kalakummit ja kalastusohjaajat.

Vapapäivä-perinne on jatkunut jo 12 vuotta. Parhaimmillaan tapahtumaan on osallistunut yli tuhat nuorta kalastajaa.

Tänä kesänä mukana on uutena kohteena Vikajoki Rovaniemellä. ”Haluamme lisätä tapahtumaan tällaisia luonnonkalakohteita. Samalla voimme lisätä lasten kiinnostusta luonnonkalojen pyyntiin”, ylitarkastaja Olli Urpanen Metsähallituksesta sanoo.

Suomen Vapaa-ajankalastajien kalakummit ja kalastusohjaajat ovat paikalla 13 kohteella. Nopeimmat paikalle saapuvat nuoret kalastajat saavat keräilyharvinaisuuden eli Kuusamon Uistimen tekemän Vapapäivä-vieheen, jollaista ei voi kaupasta ostaa. Vieheen saa vain osallistumalla tapahtumaan.

Näillä ohjatuilla kohteilla kalastus alkaa lauantaina 11.6. kello 10 ja päättyy kello 15.:

Salo, Teijo: Matildanjärvi
Ikaalinen: Teerilampi
Lammi (Evo): Niemisjärvet
Kivijärvi: Heikinlampi
Mikkeli: Valkeajärvi
Lieksa: Änäkäinen
Nurmes: Peurajärvi
Kuhmo: Syväjärvi 
Rovaniemi: Vikaköngäs
Rovaniemi: Vikajoki
Sievi: Maasydänjärvi
Sodankylä: Ahvenlampi
Vaala: Manamansalo, Särkinen

Lisäksi Vapapäivänä kaikki alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi huoltajansa kanssa yhteensä 22 kalastuskohteella, joilla ei ole ohjausta. Nämä kohteet voi tarkistaa Metsähallituksen Eräluvat.fi-sivuilta.

Omatoimisilla kohteilla alaikäiset kalastajat voivat kalastaa ilmaiseksi koko lauantaipäivän 11.6. Myös alaikäisen mukana seuraava aikuinen voi kalastaa ilmaiseksi omatoimisilla kohteilla. Näille kohteille on kuitenkin ilmoittauduttava etukäteen sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi. Viestissä kerrotaan alaikäisten ja mukana seuraavan aikuisen nimet sekä Vapapäivän kohde, jossa kalastetaan. Niillä 13 kohteella, jossa paikalla ovat kalakummit ja kalastusohjaajat, aikuiset eivät voi kalastaa Vapapäivän aikana kello 10–15, eikä alaikäisten tarvitse niihin ennakkoon ilmoittautua.

Metsähallitus

Vastaa