Kiehtova tietokirja jokaiselle, joka koskaan on pysähtynyt hämmästelemään luonnon ihmeitä

USKOMATON LUONTO  
Erikoisia luonnonilmiöitä Suomessa

Pepe Forsberg, Paula Forsberg ja Niko Nappu kulkevat Suomea ristiin rastiin ja hakevat selityksiä merkillisille luonnonilmiöille, jotka joskus yllättävät kokeneetkin luonnontutkijat.

Kirjoittajat seuraavat majavien rakennuspuuhia, vierailevat teerien soitimella, käyvät Patvinsuon kansallispuistossa etsimässä karhuja, mutta törmäävätkin susilaumaan ja ahmaan.

Teos vie myös pinnan alle tutustumaan ihmeelliseen vedenalaiseen maailmaan; Itämeren sademetsiin ja kummallisiin kaloihin, hylkyjen äärelle syntyneisiin keinotekoisiin riuttoihin ja jopa 300 vuotta vanhaksi elävään jokihelmisimpukkaan. Lisäksi pinnan alta löytyy supisuomalainen makean veden harvinaisuus, okakatka, joka viihtyy syvissä järvissä kymmenien metrien syvyydessä.

Retkillä perehdytään veden eri olomuotoihin, ihmetellään jääpallomerta ja kerrostalon kokoista ahtojäävuorta. Pohjanmaalla tutustutaan jääkauden jälkiin maankohomapuistossa ja Lammilla harjun hengitysaukkoon, joka pitää maan sulana läpi talven.

Kirjoittajien retkistä on runsaasti videomateriaalia, joita pääsee katsomaan kirjassa olevien QR-koodilinkkien kautta.

Pepe Forsberg on lammilainen tietokirjailija ja eräopas, joka on tehnyt eräretkiä ympäri maailman. Forsberg tekee yhteistyötä National Geographicin kanssa ja on ollut mukana kirjoittamassa mm. suosittua Kansallispuistot tutuiksi -retkeilykirjasarjaa.

Niko Nappu on biologi, tutkimussukeltaja sekä tietotekniikan ja biologian opettaja. Niko on opettanut sukeltamista ja toiminut meribiologian konsulttina.

Paula Forsberg on luontokuvaaja

Uskomaton luonto
ISBN 9789523751071
Sidottu, nelivärinen
208 s.
Ilmestyy viikolla 47/2020

Minerva Kustannus Oy

Vastaa