Supersuosittu Lintukuvafestivaali järjestetään jälleen Liminganlahdella

Perinteinen Lintukuvafestivaali järjestetään jälleen kahden vuoden tauon jälkeen Liminganlahden luontokeskuksessa lauantaina 23.4. Ohjelmassa on useita mielenkiintoisia kuvaesityksiä ja puheenvuoroja alan taitureilta. Paluun tekee myös koululaisten lintuvisa.

Neljännentoista kerran järjestettävä Lintukuvafestivaali on palannut paikoilleen osaksi Liminganlahden kevään vilkasta sesonkia kahden vuoden tauon jälkeen. Lauantaina 23.4. esiintyvät lintukuvauksen harrastajat ja ammattilaiset Ari-Pekka Naumanen, Katja Ronkainen, Mika Honkalinna ja Raimo Sundelin. Tämän vuoden teema on lähiluonto.

”Aina ei tarvitse lähteä kauas kuvaamaan tai havainnoimaan luonnon ihmeitä. Jokaisen kotipihasta tai lähimmästä metsästä tai puistosta löytyy jo rutkasti aihioita! Lähi- ja luontomatkailu on nyt muutenkin nousussa ja tähän positiiviseen ilmiöön myös festivaalin tämänvuotinen teema sopii mainiosti”, sanoo tapahtuman ohjelmasisällöstä vastaava erikoissuunnittelija Ulla Matturi Liminganlahden luontokeskuksesta.

Koululaisille suunnattu lintuvisa on ollut olennainen osa tapahtumaa melkein koko sen historian ajan. Lintuvisa on koettu erittäin toimivaksi tavaksi tehdä lasten ja nuorten ympäristökasvatusta ja siitä on tullut suosittu osa biologian opetusta Limingassa ja lähiseudulla. Alkukarsinnat tehdään kouluilla ja loppukilpailu pidetään Liminganlahden luontokeskuksessa festivaalia seuraavana perjantaina 29.4.2022. Finaalipäivä tarjoaa myös luonto- ja metsästysjärjestöille luontevan mahdollisuuden tavoittaa nuoria.

Lintukuvafestivaalin järjestää Liminganlahden Ystävät ry. Pääsponsorina tänä vuonna on Fotonordic Oy yhdessä yhteistyötahojensa Sigman, Sonyn, Laowan ja Leican kanssa. Muita kumppaneita ovat Limingan kunta, Metsähallitus Luontopalvelut, Limingan Osuuspankki, Pohjoisen Luontokuvaajat ry ja FotoFennica Oy sekä Hotelli-Ravintola Liminganlahti.  

”Olemme todella iloisia, että saimme jälleen näin ison ja edustavan yhteistyöverkoston mukaan ja pääsemme yhdessä herättämään henkiin tämän perinteikkään ja suositun tapahtuman pienen tauon jälkeen”, iloitsee Liminganlahden Ystävät ry:n puheenjohtaja Kirsi Eskola.  

Päivälippuja lintukuvaesityksiin on myynnissä verkkokaupassa. Päivälipun hinta on 20 euroa. Paikan päällä myydään lippuja myös yksittäisiin esityksiin, jos paikkoja on vielä jäljellä.

Luontokeskus ja Kahvila-ravintola Liminganlahti ovat avoinna klo 10-16. Alueelle ja luontokeskukseen on vapaa pääsy myös tapahtumapäivänä.

Tapahtuman ohjelma löytyy täältä.

Metsähallitus

Vastaa