Suomen parhaat vastuulliset viehekalastajat ottavat mittaa toisistaan Vaasassa – kaksipäiväisessä kilpailussa tavoitellaan pitkiä ahvenia ja haukia

Viehekalastuksen SM -kilpailu kilpaillaan tänä vuonna Vaasan merialueella 17.-19.6. Aikaisemmin kilpailu on järjestetty järvimaisemissa, mutta nyt kilpailijat ottavat toisistaan mittaa merellä. Lähtöviivalla nähdään reilut 40 viehekalastukseen hurahtanutta venekuntaa. Joukossa on sekä paikallisia, että kauempaa tulleita vapakalastajia.

Ensimmäisenä päivänä kilpaillaan SM-ahven ja toisena SM-hauki. Kummankin SM-kilpailun tuloksissa otetaan huomioon viisi pisintä kalaa. Viehekalastuksen SM-kilpailun tulokset selviää laskemalla päiväkohtaiset sijoitukset yhteen. Parhaat palkitaan Viehekalastuksen SM -mitaleilla sekä arvokkailla tavarapalkinnoilla. Voittajavenekunta kuittaa peräti 30 000 euron arvoisen venepaketin. Samalla selviää myös Suomen parhaat viehekalastusjoukkueet, jotka muodostuvat kahdesta kahden hengen venekunnasta.

”Kilpailijat saavat käyttää kerrallaan vain yhtä vapaa ja viehettä. Saaliskalat mitataan välittömästi ja kuvatodisteet toimitetaan kännykällä tuomaristolle. Valikoivan kalastuksen hengessä, kohdelajeilla on ylämitat (ahvenella 35 cm ja hauella 80 cm), joita lyhyempiä kaloja on kilpailijoilla mahdollisuus ottaa saaliiksi. Muut kalat tulee vapauttaa elävinä”, kertoo kilpailun säännöistä Suomen Vapaa-ajankalastajien kalatalousasiantuntija Marcus Wikström.

Palkintopöytä on jälleen kovaa tasoa. Venepaketin lisäksi jaossa on muun muassa huippukaikuluotain oheisherkkuineen, kuoritakkeja ja kuivapukuja, 5H-venemoottori jne. Uteliaille ja innokkaille on totutusti luvassa niin livetulosseuranta kuin -lähetyksetkin. Livelähetykset hoitaa Kalastajan Kanava ja ne julkaistaan kilpailun FB-sivuilla: facebook.com/viehekalastuksenSM ja tuloksia voi seurata osoitteessa viehekalastuksen-sm.fi.

Kilpailusta on livelähetys molempina kilpailupäivinä. Lähetystä voi seurata Viehekalastuksen SM FB sivulla: facebook.com/viehekalastuksenSM. Lähetyksissä haastatellaan kilpailun osallistujia, keskustellaan erilaista kalastustaktiikoista ja -välineistä, seurataan ja spekuloidaan tulosten kehittymistä, nähdään suoria raportteja vesiltä sekä paljon muuta. Vieraina lähetyksissä on laaja joukko kala-alan asiantuntijoita ja toimijoita. Livelähetysten toteutuksesta vastaa Kalastajan Kanava.
Perjantaina lähetysajat ovat 8.00-12:15 sekä 15:00-18:25
Lauantain lähetysajat ovat: 8:00-12:15 sekä 15:00-17:45

Lisäksi lauantaina klo 13-16 järjestetään läheisellä Vaasan Moottorivenekerholla perheille ja lapsille opastettu koko perheen kalapäivä.
Kilpailukeskus sijaitsee Vaasan Merenkyntäjät ry:n tiloissa, osoitteessa Niemeläntie 32, 65170 Vaasa.

Viehekalastuksen SM -kilpailun järjestää Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) tiiviissä yhteistyössä yhteistyökumppaniensa kanssa ja lähialueen kalastusseurojen talkoolaisten tuella.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Viehekalastuksen SM. (Kuva: Juha Ojaharju)

Vastaa