Sami Parkkisen ”Kasvu” -näyttely on esillä Kolin luontokeskus Ukossa 3.10.2021-31.1.2022

Kolin luontokeskus Ukossa tänään avautunut valokuvaaja Sami Parkkisen ”Kasvu” -näyttely tutkii ihmisen perimmäistä olemusta. ”Meidät on luotu tähdistä. Olemme tähtipölyä, täynnä elämää ja energiaa. Kun kaikki energia sisällämme vapautuu, voimme lentää eri suuntiin. Ihmisinä ihmisen muodossa olemme suurimmaksi osaksi vettä, joka pidättelee meitä maan pinnalla. Eräänä päivänä maannumme ja palaamme takaisin tähdiksi ja vedeksi”, valokuvaaja Sami Parkkinen luonnehtii. 

Sami Parkkinen on helsinkiläinen taiteilija, joka yhdistää valokuvaukseen veistoksellisia teoksia tutkiakseen ihmisen tietoisuutta. Taiteilijana Parkkinen pyrki tuomaan esille vaihtoehtoisen näkökulman maailmasta, jossa ihminen ymmärtää itsensä ja muun luonnon keskinäisriippuvuuden merkityksen.

”Valokuvien ja valokuvaa hyödyntävien veistoksellisten teosteni kautta tutkin ihmisen kasvua, tietoisuuden kehitystä, suhdetta luontoon sekä ihmisen kykyä muuttaa toimintatapojaan. Kuten alkuräjähdys, joka loi universumimme, mekin palaamme takaisin universumiin. Tämän voi nähdä myös käänteisenä, energian tiivistyessä yhdeksi ihmisen muodossa. Muoto, joka rakentuu tähtipölystä ja vedestä. Kumpaan suuntaan vain, virratessa ulos tai sisään, ihmisen muoto ilmaantuu ja hajoaa uudestaan ja uudestaan, täynnä energiaa. Vapautuneena. Vapaana”, Sami Parkkinen kertoo. 

Sami Parkkisen teoksia on ollut esillä useissa koti- ja ulkomaisissa gallerioissa ja museoissa kuten Suomen Kansallismuseo, Helsinki (2021) National Portrait Gallery, Lontoo (2015), Cir-culation(s) — Festival de la Jeune Photographie Européenne, Pariisi (2016) ja Suomen valokuvataiteen museo (2010). Hänen teoksiaan on merkittävissä julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. 

”Kasvu” -näyttely on nähtävillä Kolin luontokeskus Ukossa 31.1.2022 saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Sami Parkkisen, Kolin kulttuuriseuran ja Metsähallituksen kanssa.

Metsähallitus

Vastaa