Remontti vaikuttaa Syötteen luontokeskuksen syyskauteen – retkeilemään pääsee normaalisti

Syötteen luontokeskuksen syyskautta säestää vasaroiden pauke, kun keskusta ja sen ympäristöä remontoidaan uuteen uskoon. Rakennustyöt vaikuttavat muun muassa pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin. Luontokeskuksen retkeilyneuvonta ja kahvila palvelevat normaalisti lokakuun loppuun asti. 

Syötteen luontokeskusta uudistetaan tämän vuoden aikana merkittävästi, kun pysyvä näyttely uusitaan ja muita julkisia tiloja ehostetaan. Maastossa kansallispuiston pää- ja sivulähtöpisteet saavat uudet rakenteet. 

Luontokeskuksen pysyvä näyttely on nyt purettu ja uuden näyttelyn rakentaminen alkaa syyskuussa. Näyttelytilat ovat remontin aikana suljettuina. Uuden näyttelyn on määrä valmistua joulukuussa. 

Keskuksen auditorio saa niin ikään uuden ilmeen syksyn ja alkutalven aikana. Kahvilan ja aulan tiloja ehostetaan marraskuussa, jolloin luontokeskus on kokonaan suljettu asiakkailta. Lokakuun loppuun saakka Kahvila Korppi, Taigavireen välinevuokraamo sekä Metsähallituksen lupamyynti ja retkeilyinfo palvelevat asiakkaita normaalisti päivittäin kello 10-16. Poikkeuksena on keskiviikko 31.8., jolloin koko rakennus on suljettuna remontin vuoksi. 

Syksyn aikana rakennustöitä on myös maastossa. Kansallispuiston uuden lähtöportin rakennustyöt alkavat syyskuun alussa ja sivulähtöpisteiden uusiminen aloitetaan Kaunislammelta elo-syyskuun vaihteessa. Rakennustöiden aikana kaikki kansallispuiston reitit ovat retkeilijöiden käytössä, mutta työt aiheuttavat muuttuneita pysäköinti- ja kulkujärjestelyitä luontokeskuksen ja lähtöpisteiden ympäristössä. 

Syötteen luontokeskus on palvellut retkeilijöitä lähes 20 vuoden ajan. Uuden pysyvän näyttelyn nimenä on Rakkaudella Luontosi ja siinä käsitellään luonnon ja ihmisen suhdetta. Näyttelyn keskiössä ovat Syötteen alueelle tyypilliset pohjoiset boreaaliset metsät eri luontotyyppeineen ja lajeineen. 

Luontokeskuksen uudistustyöt rahoitetaan osittain eduskunnan myöntämällä lisärahoituksella. 

Metsähallitus

Suomaisema Syötteen Rytivaaran kierroksella. (Kuva: Saara Airaksinen / Metsähallitus)

Vastaa