Metsähallitus uusii reittirakenteita ja opasteita Savukoskella

Metsähallitus kunnostaa Savukoskella useilla eri reiteillä. Asiakasturvallisuutta lisätään ja reittimerkintöjä uusitaan. Retkeilykohteiden näkyvyyttä parannetaan myös verkossa.

Metsähallitus jatkaa töitä Savukosken moottorikelkkaurilla. Kesällä 2021 pyritään uusimaan 14 kelkkasiltaa ja 450 kilometrin verran uramerkintöjä. Maastotyöt alkoivat keväällä heti lumien sulettua, ja heikkokuntoisten siltojen suuren määrän vuoksi töitä jatketaan vielä vuonna 2022.

Nuorttin retkeilyreitin varrella parannetaan siltarakenteita ojien yli sekä tehdään pienimuotoisia kunnostuksia taukopaikoilla. Reitin huonokuntoisia pitkoksia poistetaan ja osin uusitaan. Urho Kekkosen kansallispuiston Nuorttijoen ylittävä Kolsankosken riippusilta uusittiin teräsrakenteiseksi jo syksyllä 2020.

 Kivitunturin luontopolulla kunnostetaan reittirakenteita tänä kesänä. (Kuva: Milla Keskipoikela, Metsähallitus)

Suomen Rangerit talkoilemassa Kivitunturilla

Kivitunturin luontopolku on noussut suosituksi päiväreitiksi. Sen pysäköintipaikka saa odotetun laajennuksen loppukesällä. Jatkossa alueen kävijämääristä tullaan saamaan entistä tarkempaa tietoa polun varrelle asennetun etäluettavan kävijälaskurin ansiosta.

Heinäkuun lopussa Kivitunturissa järjestetään vajaan viikon mittainen Suomen Rangereiden talkooleiri, jossa talkoolaiset rakentavat ja uusivat pitkospuita reitin märille osuuksille. Kaikkiaan uusittavia pitkoksia Kivitunturissa on noin kilometrin verran. Lisäksi Kivitunturin luontopolun reittimerkintöjä parannetaan maalimerkeillä.

Tiedon ja luontokohteiden äärelle paremmin

Kairijoella Metsähallitus on tehnyt valokuvahankintoja, jotka tulivat käyttöön alueen uusille Luontoon.fi-sivuille (luontoon.fi/kairijoki). Alueella voi kalastaa Vasakönkään ja Korvatunturin vapakalastusluvilla, joita saa Metsähallituksen asiakaspalvelupisteistä sekä Eräluvat-sovelluksella ja Eräluvat-verkkokaupasta (eraluvat.fi). Kairijoen varresta on purettu joitakin huonokuntoisia ja vähällä käytöllä olevia kohteita. Jokivarren laavuverkosto tarjoaa edelleen kattavan palveluvarustuksen luonnossa liikkujille.

Opastuskeskus Korvatunturin toiminnan kehittäminen jatkuu. Alueen retkeilykohteiden näkyvyyttä on parannettu verkossa ja reittiesittein. Retkeilykohteista on tehty myös valokuva- ja videohankintoja, jotka tulevat osaksi opastuskeskuksen näyttelyä. Metsähallitus ja Savukosken kunta ovat tehneet yhteistyössä myös uudet tienvarsiopasteet Savukoskelle.

Savukosken opastuskeskus Korvatunturi palvelee kesäkaudella 18.9. asti ti-la klo 9-16. Opastuskeskuksen Galleria Kurrassa on kesän ajan esillä valokuvanäyttely Venäjän Hiipinän kansallispuistosta.

Metsähallitus

Kettukummun opastetaulu. (Kuva: Milla Keskipoikela, Metsähallitus)

Vastaa