Kiikarit silmille ja kurkistus mikroskooppiin – Sanginjoella tutustutaan luonnon ihmeisiin Suomen luonnon päivänä

Sanginjoella vietetään Suomen luonnon päivää 27.8. koko perheen rastisuunnistuksen merkeissä. Tapahtumassa kaiken ikäiset pääsevät tutustumaan Sanginjoen luontoon ja oppimaan uutta. Paikalle pääsee myös bussilla Oulun keskustasta. 

Sienet, linnut ja vesieliöt tulevat tutuiksi, kun Sanginjoella vietetään kaikille avointa Suomen luonnon päivän tapahtumaa lauantaina 27.8. klo 12–15. Rastit levittäytyvät Loppulan pihapiiriin ja Sanginjokivarteen. 

“Halusimme juhlistaa päivää hauskalla, toiminnallisella tapahtumalla ja tehdä Sanginjokea samalla tutuksi oululaisille lapsiperheille. Yhteistyökumppaneiden kanssa olemme rakentaneet ohjelman, joka tarjoaa takuulla mukavaa tekemistä koko perheelle”, kuvailee erikoissuunnittelija Ulla Matturi Metsähallituksen Luontopalveluista. 

Ohjelmassa on yhteensä kahdeksan rastia, joilla pääsee tutkimaan Sanginjoen vesinäytteitä, rakentamaan oman hyönteishotellin ja opettelemaan kompassin käyttöä. Rasteilla tutustutaan myös alueen lintuihin, sieniin ja hyönteisiin sekä testataan tietoja turvallisesta retkeilystä. Tapahtumassa voi lisäksi hankkia kasvomaalauksen ja osallistua metsämeditaatioon. Loppulan luontokahvila on avoinna ohjelman aikana. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma löytyy Sanginjoen luonnonsuojelualueen verkkosivuilta

Saaga Travel järjestää tapahtumaan maksullisen bussikuljetuksen Oulun keskustasta. Pysäköintialueiden rajallisuuden takia on toivottavaa, että osallistujat suosivat bussikuljetusta ja kimppakyytejä. Lisätiedot ja liput bussikuljetuksiin Saaga Travelin verkkosivuilta.

Tapahtuman järjestävät Metsähallitus Luontopalvelut, Oulu Hyvinvointipalvelut, Naturest Oy ja Loppulan ystävät ry. Ohjelman toteutukseen osallistuvat myös Suomen ympäristökeskus/ARVOVESI-hanke, Oulun hyönteiskerho, Oulun luonnonsuojeluyhdistys ja Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri. 

Loppulan pihapiirissä klo 15 alkaen päivää jatkaa Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys. Paikalla on klo 15-17 sekä yhdistyksen ylläpitämä kahvila että irlantilaista kansanmusiikkia, esittäjänä Tea at the Bog.  

Metsähallitus

Nuoret retkeilijät Sanginjoella. (Kuva: Harri Tarvainen / Metsähallitus)

Vastaa