Haltian näyttelyt avataan 1.5. alkaen

Suomen luontokeskus Haltian luontonäyttelyt aukeavat la 1.5. alkaen hyvin rajoitetulla kävijämäärällä ja ovat siitä lähtien avoinna keskiviikosta sunnuntaihin. Uutuutena avataan yleisölle Lataa aivosi luonnossa -näyttely, joka tutustuttaa muun muassa luonnon terveysvaikutuksiin.

Haltia seuraa avaamisen osalta tartuntatautilannetta ja rajoituksista annettavia viranomaisten päätöksiä sekä tiedottaa tarvittaessa muutoksista. Alkuun kävijämäärärajoitus näyttelytiloissa on 30 henkilöä/tunti. Näin voimme taata kaikille turvallisen vierailun. Pääsylippuja on saatavilla ennakkoon varattaessa ke-su klo 11-16 (vierailuaika klo 11–17 välillä). Tarjoamme myös mahdollisuuden yksityiselle näyttelyvierailulle oman porukan kesken tiistaisin klo 10-17 ja ke-su klo 10-11. Voit myös tiedustella vapaita vierailuaikoja paikan päällä Haltian infosta.

Haltian asiakaspalvelu, retkineuvonta, varustevuokraus ja luontomyymälä ovat avoinna ke-su klo 10-17. Ravintola Haltia on avoinna ke-su. Avoinna olevien tilojen turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Ohjeet turvalliseen vierailuun löydät tämän sivun lopusta.

Tuo aivosi Nuuksioon! Lataa aivosi luonnossa -näyttelykokonaisuus aukeaa Haltiassa 1.5.

Haltian tämän vuoden teema on luonnon vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Luonto hoitaa meitä ihmisiä tutkitusti monin tavoin; aistimme kohentuvat, verenpaine laskee, aivot voivat paremmin, vastustuskykymme voimistuu ja jo pelkkä metsäilman hengittäminen edistää terveyttämme. Luonnossa kannattaa siis virkistäytyä ja luontoa kannattaa suojella – suojelemalla luontoa suojelemme myös itseämme.

Suomen luontokeskus Haltian uusi Lataa aivosi luonnossa -näyttely tutustuttaa luonnon terveysvaikutuksiin ja antaa ideoita niistä nauttimiseen aiempaa tietoisemmin. Haltia tuottaa näyttelyn yhteistyössä Aivoliiton ja Folkhälsanin kanssa. Näyttely luontopolkuineen on esillä Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltiassa, Nuuksiossa 1.5.2021-31.3.2022.

Metsähallitus

Vastaa