Yli 110 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona 27.8.

  • Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan yli 110 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona elokuun viimeisenä lauantaina. 
  • Suomen historian suurin, yli 500-paikkainen Metsähotelli nousi Nurmijärvelle.
ihminen nukkuu riippumatossa

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanjaa vietettiin tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Kuten aikaisempinakin vuosina, haaste otettiin innokkaasti vastaan: yli 110 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan.

“Nuku yö ulkona-haaste on selkeästi vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä. Yli 110 000 ihmistä nukkumassa yötä ulkona yhtäaikaisesti saman taivaan alla on hieno saavutus”, kertoo Nuku yö ulkona -kampanjaa Suomen Ladulla koordinoiva Petteri Tiainen.

“Tutuilla ja helposti saavutettavissa olevilla retkipaikoilla, kuten Espoon Nuuksiossa, oli jopa kohdattu pientä ruuhkaa. Onneksi Suomen luonnossa on tilaa kaikille, kunhan muistamme vain retkeillä vastuullisesti ja muut huomioiden”, Tiainen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa kampanja on kerännyt useita tuhansia, aihetunnisteella #nukuyöulkona merkattuja kuvia. Kuvien perusteella ulkona on nukuttu monipuolisesti niin luonnon helmassa kuin omalla takapihalla, terassilla tai parvekkeella.

“On hienoa nähdä, että ihmiset ovat ottaneet osaa haasteeseen matalalla kynnyksellä ja kukin omalla tavallaan. Aina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen ulos nukkumaan. On myös upeaa nähdä, miten lähiluontoa osataan hyödyntää entistä enemmän”, sanoo viestinnän suunnittelija Jenna Honkanen.

Nuku yö ulkona -kampanjan tunnistaa Taloustutkimuksen mukaan jo yli 60 prosenttia suomalaisista, mikä tarkoittaa yli 2,6 miljoonaa ihmistä.

“Seuraavaksi pitäisi miettiä, miten houkutella heidät yöksi ulos”, Jenna Honkanen sanoo.

Nuku yö ulkona -tapahtumia järjestettiin ympäri Suomen

Nuku yö ulkona -kampanjan tavoitteena on madaltaa kynnystä yön yli kestävään retkeilyyn. Suomen historian suurin Metsähotelli Nurmijärvellä ja muut yli 60 Nuku yö ulkona -tapahtumaa tarjosivat ulkoilullisen ohjelman lisäksi maksuttomia majoitteita ja jopa ilmaisia lainavarusteita, kuten makuupusseja ja -alustoja, mikä madalsi osallistumisen kynnystä.

“Kynnystä on madallettava entisestään, jotta kaikki halukkaat voivat löytää retkeilyn ilon. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa tarjolla olevat lainavarusteet menivätkin tapahtumissa kuin kuumille kiville, mikä kertoo mahdollistamisen tärkeydestä”, kertoo Petteri Tiainen.

Ensi vuonna Nuku yö ulkona -kampanjaa vietetään jälleen elokuun viimeinen lauantai 26.8.2023.

suomenlatu.fi/nukuyoulkona

Suomen Latu

Vastaa