Vastauksia mieltä askarruttaviin luontokysymyksiin

Martti Hahtolan METSÄJÄNIS VAI RUSAKKO? 100 kysymystä Suomen luonnosta -teos on todellinen Suomen luonnon pikkujättiläinen, joka vastaa yleisimpiin tavallista ihmistä askarruttaviin luontoa koskeviin kysymyksiin. Kysymykset on jaettu aihealueiden mukaan: linnut, nisäkkäät, kasvit, sienet ja jäkälät sekä hyönteiset. Lisäksi käsitellään tauteja, jotka tarttuvat eläinten välityksellä ihmisiin.

Lintukysymyksissä tulevat esille mm. eliniät, pesärosvous, ääntely, ravinto, pesäpöntöt ja niiden puhdistaminen, muuttomatkat, lintujen suunnistaminen, hullut metsot ja paljon muuta. Nisäkkäistä selviävät esim. värierot, talviunen ja horrostamisen ero, miten voi erottaa toisiaan muistuttavat lajit toisistaan tai miten tunnistaa eri eläinten jäljet.Kasvikysymyksissä vastataan mm. mustikkasatojen vaihteluun, selvitetään kasvien myrkyllisyyttä ja ruskan syntyä, kerrotaan mikä on marraskasvi tai lihansyöjäkasvi.

Martti Hahtola on toiminut Mikkelissä biologian ja maantiedon lehtorina, jonka laaja luontotietämys on ollut hyvässä käytössä useissa luontojärjestöissä ja ympäristönsuojelun toimielimissä. Hahtola on kirjoittanut satoja luonto- ja eräaiheisia artikkeleita. Hän on aiemmin julkaissut kirjat Erämies sekä Erämiehen luonto ja ollut mukana useissa biologian ja maantiedon oppikirjatyöryhmissä.

Minerva Kustannus Oy

Vastaa