South by Cycle – Suomen ensimmäinen bikepacking -pyörämatkailureitti valmistuu Hangosta Kouvolaan

Uudenmaan ja Kymenlaakson 13 kuntaa yhdistivät voimansa ja vastasivat pyörämatkailun kasvavaan kysyntään luomalla kestävän matkailun tuotteen, jollaista ei ole aikaisemmin Suomessa nähty.

South by Cycle on pyörämatkailijan aarreaitta. Kaksi maakuntaa ja kansallispuistoa halkova reitti kätkee varrellensa ainutlaatuisia luontohelmiä, kulttuurihistoriaa, maalaisromantiikkaa ja kaupunkiympäristöjä. Soratiet saattavat polkijan pitäjästä pitäjään metsien ja sivuteiden kautta, yhdistellen palveluita laavusta boutique-hotelliin ja maistelumenusta eräkeittiön luomuksiin. Lähes 900 kilometrin reitti tarjoaa pyörämatkailun laatua kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan

”Bikepacking on maailmanlaajuisesti jo valtava ilmiö ja yksi nopeimmin kasvavista pyörämatkailun muodoista. Se tuo uuden houkuttelevan tulokulman pyörämatkailun markkinointiin sekä kansainvälisen että kotimaisen asiakkaan kannalta,” sanoo projektipäällikkö Kristiina Vaano Pyöräiykuntien verkostosta/Pyörämatkailukeskuksesta.

South by Cycle on palasteltu sopivan kokoisiin etappeihin, joista pyörämatkailija voi valita mieleisensä päivän mittaisista retkistä useamman yöpymisen pyörälomaan. Jokainen reitin solmukohta on helposti saavutettavissa junalla, bussilla, metrolla ja laivalla.

”Tässä hankkeessa on houkuttelevan reitin lisäksi ennen kaikkea luotu markkinoille valmis South by Cycle -tuote, jota kuntien ja yritysten on helppo hyödyntää pyörämatkailun tulovirtojen kasvattamiseksi,” painottaa Raaseporin matkailupäällikkö Ville Vuorelma.

Pyöräilykuntien verkosto

Vastaa