Sallan kansallispuiston avajaiset 11.6. juhlistavat luonnon monimuotoisuutta ja paikallisuutta

Sallan kansallispuiston avajaisia juhlitaan lauantaina 11.6.2022 kello 10 alkaen Sallan luontokeskuksella. Ulkona vietettävä avajaistapahtuma on rento, aktiivinen, kaikille avoin yleisötapahtuma. Avajaisissa on mukana myös iso joukko alueen yrittäjiä, yhdistyksiä ja muita toimijoita. Avajaispäivä huipentuu folkrockia soittavan Pekko Käpin ja K:H:H:L:n konserttiin. Lavaohjelmaa juontaa Kerttu Kotakorpi.  

Tapahtumarikkaan päivän aikana vieraat pääsevät tutustumaan Suomen 41. kansallispuistoon ja Sallan alueeseen monipuolisen ohjelman myötä. Lähiluontoon tulee kierrettäväksi eri mittaisia teemallisia kävelypolkuja, joiden varsilla on toimintaa, taidetta sekä luontoon, retkeilyyn ja hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa koko perheelle. Tapahtumaan on vapaa pääsy, joihinkin aktiviteetteihin on pieni osallistumismaksu. 

”Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi Sallan kansallispuiston ainutlaatuiseen avajaisjuhlaan, joka on hieno tilaisuus tutustua Suomen uusimpaan kansallispuistoon. Odotamme tapahtumaan luonnon ja retkeilyn ystäviä läheltä ja kaukaa”, puistonjohtaja Hely Juntunen kertoo. 

Avajaispäivä tarjoaa toimintaa kaikille aisteille ja hauskaa tekemistä löytyy niin aikuisille kuin lapsillekin. Alueen yrittäjät, yhdistykset ja muut toimijat järjestävät vieraille erilaisia elämyksellisiä aktiviteetteja, kuten suppailua, kanoottimelontaa, rastiratoja ja ohjattuja poronruokintaretkiä. Luontoa pääsee aistimaan metsäjoogan, rumpurentoutushetken ja hiljaisuuden kuuntelun parissa. Päivän aikana voi kokeilla myös ongenrakennusta ja pikkuahventen narraamista ja paistamista Tammakkolammella. Perheen pienimmille on tarjolla luontosatutuokioita Sallan kirjastoautolla.  

”Avajaisissa ovat näkyvästi mukana myös sallalaiset lapset ja nuoret. Vieraat pääsevät tutustumaan Sallan koululaisten ja päiväkodin lasten kevään aikana tekemään upeaan luontotaidegalleriaan Sallan kansallispuiston luontoon ja lajistoon liittyen”, Hely Juntunen kertoo. 

Avajaisalueen pihaan kohoaa juhlalava, jolla on monipuolista ohjelmaa musiikkiesityksistä puheisiin. Päivän aikana juhlalavalla nähdään muun muassa sallalaislähtöinen artisti Memmu, jonka folk-pop-henkisessä musiikissa soi suomalainen metsä.  

Ruokailuun on tarjolla monipuolisia vaihtoehtoja paikallisten sallalaisten makujen parissa, kampsuista rieskaan ja maailman pohjoisimpaan kurkkuun. Kuudelle sadalle ensimmäiselle on tarjolla ilmainen keittolounas sekä kampanisukahvit. Paikan päältä löydät myös käsitöitä paikallisilta tekijöiltä. Nuotiokahvien yhteydessä voi nauttia elävästä musiikista paikallisen artistin Eerekan tahtiin.  

Tiedonjanoiset löytävät tyydytystä Salla Wilderness Parkin auditoriossa pidettävistä tietoiskuista kansallispuistoon, sen luontoon ja historiaan liittyen. Uudistettuun luontonäyttelyyn on mahdollista tutustua Metsähallituksen luontopalveluiden oppaitten johdolla.  

(Kuva: Harri Tarvainen)

Kesäyö jatkuu Metsähotelli Sallassa 

Avajaisten jälkeisestä kesäyöstä lauantaista 11.6. sunnuntaihin 12.6. voi jäädä nauttimaan Suomen Ladun ja Sallan Ladun & Polun järjestämään Metsähotelli Salla -yöpymistapahtumaan. Metsähotelli kohoaa Sallan luontokeskuksen läheisen Kontiokankaanharjun vanhojen puiden lomaan. Metsähotelliin mahtuu majoittumaan n. 100 yöpyjää tentsileihin, riippumattoihin ja telttoihin. Ilmoittautuminen Metsähotelli Sallaan on avoinna.  

Vastaa