Nuuksion kansallispuisto etsii uusia Junior Rangereita

Haku elokuussa käynnistyvään Junior Ranger -toimintaan Nuuksion kansallispuistossa on alkanut. Haku on suunnattu 11-13-vuotiaille kansallispuiston lähialueen nuorille. Etusijalla haussa ovat kansallispuiston kotikuntien Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin nuoret. Hakulomake löytyy Luontoon.fi:stä Nuuksion kansallispuiston kohdesivulta: https://www.luontoon.fi/nuuksio/aktiviteetit/juniorranger

Junior Ranger -toiminta on harvinainen harrastus, sillä Suomessa toiminta on käynnissä vain Nuuksion kansallispuistossa. Muualla Euroopassa Junior Rangereita voi tavata joissakin kansallispuistoissa tai muilla luonnonsuojelualueilla.

Patoa rakentamassa. (Kuva: Elina Pilke)

Harrastuksessa ympäristönä on Nuuksion kansallispuisto, johon tutustutaan retkeillen ja luontoa tutkien. Myös moni vähemmän vierailtu kolkka kansallispuistosta tulee tutuksi ympäri vuoden järjestettävissä tapaamisissa, joissa liikutaan kävelyn lisäksi myös lumikengillä, polkupyörillä ja kanootilla.

Junior Ranger -toiminnassa päästään myös käärimään hihat ja auttamaan kansallispuiston uhanalaisia lajeja monin tavoin. Ennen kansallispuiston perustamista ojitetuille soille tehdään patoja, kaakkurille (lintu) pesälauttoja tai retkeilijöille pitkospuita.  Näistä reissuista saa palkaksi hyvän mielen ja kiitosta ohikulkevilta retkeilijöiltä, kun Junior Rangerit kantavat kortensa kekoon luonnon ja retkeilyn puolesta.

Nuuksion kansallispuiston Junior Ranger -toiminnasta vastaa Metsähallituksen luontopalvelut.

Metsähallitus

Lantakuoriaisten mikroskopointi. (Kuva: Elina Pilke)

Vastaa