Nuku yö ulkona -päätapahtumat nousevat Kannonkoskelle ja Nurmijärvelle – kymmeniä muita tapahtumia järjestetään ympäri Suomen

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Suomen Latu haastaa jälleen koko Suomen nukkumaan yön ulkona. Kampanjan päätapahtumat Metsähotelli Piispala ja Metsähotelli Kiljava nousevat Kannonkoskelle ja Nurmijärvelle. Lisäksi kymmeniä paikallisia Nuku yö ulkona -tapahtumia järjestetään ympäri Suomen.

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanja haastaa kaikki Suomessa asuvat ulos yöksi 27.8.2022. Kampanjaan voi osallistua nukkumalla yön luonnossa omatoimisesti tai osallistumalla johonkin yli viidestäkymmenestä Nuku yö ulkona -tapahtumasta. Nuku yö ulkona -tapahtumat ovat kaikille avoimia ja yöpyminen niissä on maksutonta.

Nuku yö ulkona -kampanjan päätapahtumat Metsähotelli Piispala ja Metsähotelli Kiljava nousevat Kannonkoskelle ja Nurmijärvelle. Metsähotelleista voi varata itselleen tai seurueelleen valmiiksi pystytetyn ulkoilmamajoitteen. Metsähotelleissa voi myös yöpyä omassa majoitteessa. Ilmoittautuminen Metsähotelleihin on auki 15.8.2022 saakka.

Päätapahtumiin voi tulla myös nauttimaan vain päiväohjelmasta. Molemmissa Metsähotelleissa on luvassa monipuolista ulkoiluohjelmaa, kuten erilaisten ulkoilulajien kokeilua, perheliikuntaa, retkiruokakursseja ja saunomista. Metsähotelli Kiljavassa pääsee myös kokeilemaan soveltavaa ulkoilua ja tapahtumasta voi varata esteettömän ulkoilmamajoitteen.

“Lauantai-iltana Metsähotelli Kiljavasta striimataan livelähetys Suomen Ladun sosiaalisen mediaan. Lähetyksessä keskustellaan retkeilyyn liittyvistä aiheista lukuisten mielenkiintoisten vieraiden kanssa”, kertoo tapahtumasuunnittelija Petteri Tiainen.

Metsähotelli Piispalasta ja Metsähotelli Kiljavasta voi varata maksutta paikan valmiiksi pystytetystä ulkoilmamajoitteesta 15.8.2022 mennessä. Tapahtuma-alueella voi yöpyä myös omassa ulkoilmamajoitteessa.

Päätapahtumien lisäksi järjestetään kymmeniä Nuku yö ulkona -tapahtumia valtakunnallisesti

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa yli 50 paikallista Nuku yö ulkona -tapahtumaa ympäri Suomen. Alle on koottu muutamia esimerkkejä tapahtumista. Kaikki Nuku yö ulkona -tapahtumat löytyvät Nuku yö ulkona -kampanjan verkkosivuilta. Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuramaan tapahtumien ohjelmaa.

Vantaan ja Sipoon kaupunki järjestävät yhteistyössä Vantaan Ladun kanssa Nuku yö ulkona -tapahtuman Kuusijärvellä. Tapahtuman aikana järjestetään maksutonta metsäjoogaa, polkujuoksua ja musiikkielämyksiä. Kuusijärvellä voi myös uida ja saunoa, syödä omia retkieväitä, tulistella nuotiolla sekä nauttia kahvilan antimista ilta- ja aamupalalla. Nukkua voi omassa majoitteessa Kuusijärvellä, Korvenportissa tai Sipoonkorven kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla. 

Jämsän Laturetkeilijät järjestävät Nuku yö ulkona -tapahtuman yhteistyössä Jämsän Saunakylän kanssa. Osallistujat pääsevät halutessaan nauttimaan yösaunasta ja ulkona nukutun yön jälkeen lempeästä aamusaunasta. Tapahtumassa nukutaan Saunakylän pihapiirissä.

Janakkalassa Napialan Wanhan koulun pihamaalla on mahdollisuus yöpyä Nuku yö ulkona -hengessä. Paikan päällä on mahdollisuus tutustua koulumuseoon sekä kauppamuseoon. Sunnuntaiaamuna kauppamuseon pop up-kahvilasta voi ostaa aamiaista.

Suomen Latu

Trackbacks & Pings

Vastaa