Liito-oravan luontolauantai 5.9. Suomen luontokeskus Haltian ulkokentällä – Luvassa luovuutta, leikkiä ja liikettä koko perheelle

Tiedätkö, millainen otus on salaperäinen ja suloinen liito-orava? Kiinnostaako tutustua liito-oravaan ja muihin jännittäviin eläimiin runojen ja musiikin kautta sekä visailuissa ja pelirasteissa? Jos sinä tai perheenjäsenesi vastaatte kyllä, kannattaa suunnata liito-oravan luontolauantaihin Suomen luontokeskus Haltiaan Espoon Nuuksioon 5.9. klo 11-15. Tapahtuma järjestetään ulkona.

Liito-oravasta ja monimuotoisesta luonnosta kertova ohjelma sopii koko perheelle. Päivän aikana mm. rakennetaan liito-oravalle oma pönttö, rakennetaan majoja, vastataan visaisiin kysymyksiin liito-oravan elämästä, suoritetaan pelirasteja ja kirjoitetaan liito-oravalle runoja.

Päivän lopuksi luontoaiheisia runo- ja musiikkiesityksiä

Haltian tapahtumakentän ulkolavalla kuullaan klo 13 upeana ensiesityksenä Biisisanoittamo-kilpailun voittanut kappale Kuudes aalto. Sanoituskilpailu järjestettiin keväällä, ja sen aiheena oli uhanalainen luonto. Kilpailu oli osa Beetles LIFE -hanketta, jossa suojellaan uhanalaisten hyönteisten elinympäristöjä.

Klo 13.45 huippusuositun Yökyöpelit-tv-sarjan luojana tunnettu kirjailija-runoilija Laura Ruohonen esittää runojaan ja ällistyttäviä Otus opus -tarinoita upeista otuksista, joista liian harvoin kuullaan.

Lopuksi klo 14.30 nautitaan ”Mimmit Musiikki yhdistää” -konsertista, joka yhdistää tutut Mimmit-laulut, tukiviittomat ja tanssit. Haltian konsertissa kuullaan monia eläinaiheisia lauluja. Mimmit on yksi Suomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä ja se tunnetaan koronan myötä laulusta ja videosta ”Muista pestä kädet”.

Sisällä Haltiassa Yöni liito-oravana -seikkailunäyttely on avoinna klo 10-18 ja ulkona tapahtumakentällä voi kokea Lähelläni asuu liito-orava -näyttelyn urbaaneista liito-oravista.

Tapahtuma on kokonaisuudessaan ulkona levittäytyen tilavasti Haltian tapahtumakentälle. Tapahtuma toteutetaan ajantasaisia koronavirukseen liittyviä ohjeita noudattaen, ja erityistä huomiota kiinnitetään hygieniaan ja turvaväleihin. Yleisiä tiloja siivotaan tehostetusti, ja yleisöä ohjeistetaan toimimaan turvallisesti.

Tapahtuma on maksuton. Haltian näyttelyihin on sisäänpääsymaksu, mutta Museokortilla pääsee ilman erillismaksua. Alle 7-vuotiaat pääsevät näyttelyihin maksutta. Lounasta ja kahvilatuotteita on tarjolla Ravintola Haltiassa.

Haltiaan pääset julkisilla perille. HSL järjestää lisävuoroja linjalle 245 Espoon keskuksesta Nuuksion suuntaan klo 10-12 sekä Nuuksion suunnasta Espoon keskukseen klo 14-16.

Liito-oravan luontolauantai -tapahtuma on osa laajaa Liito-orava-LIFE-hanketta, jonka tarkoitus on parantaa uhanalaisen lajin suojelua. Haltian tapahtuma ja liito-oravanäyttelyt ovat hyvä keino lisätä tietoisuutta liito-oravan elämästä ja ne toimivat hienoina esimerkkeinä innostavasta ympäristökasvatuksesta. LIFE-hankkeet ovat pääosin Euroopan unionin rahoittamia hankkeita, joiden avulla edistetään uhanalaisten lajien suojelua. 

Vastaa